دیدبان سنجش امیرکبیر

دیدبان سنجش امیرکبیر

09981027824 - 09912215694

dsak13583@gmail.com

دیدبان سنجش امیرکبیر

دیدبان سنجش امیرکبیر

09383494950 - 02144960583

dsak13583@gmail.com

بازرسی کالا

بازرسی کالا

بازرسی کالا یا همان Inspection به فرآیند آزمایش، اندازه‌گیری، نمونه برداری و کلیه امور صورت گرفته جهت تایید کیفیت و کمیت کالا، توسط شرکت‌های بازرسی برای کالاهای وارداتی یا صادراتی گفته می‌شود.

سابقه بازرسی کالا به زمان تمام شدن جنگ جهانی دوم برمی‌گردد، در آن زمان با رونق گرفتن تجارت بین کشورهای مختلف، واردکنندگان کالا تا دریافت محصول خود از کم و کیف محصول خریداری شده آگاه نبودند. شرکت‌های بازرسی در این زمان به عنوان نیروی کمک کننده به وارد کنندگان کالا شروع به فعالیت کردند.

بازرسی کالا

بازرسی کالا چیست؟

یکی از نگرانی‌های مهم و عمده در تجارت جهانی، نگرانی خریدار از فروشنده بابت عمل به تعهداتش است. آیا کیفیت محصول ارسالی مانند همان نمونه اولیه است؟ آیا میزان سفارش را به اندازه ارسال می‌کند؟ آیا این کالا مورد تایید استاندارد کشور من است؟

این بخشی از دغدغه‌های یک وارد کننده کالا به کشور است. شرکت‌ بازرسی به عنوان یک عنصر بی طرف در زمینه انتقال کالا، تمام نظارت‌های لازم قبل از تولید محصول تا زمان دریافت آن در کشور مقصد را انجام می‌دهد.

طبق بند 2 استاندارد بین المللی IFIA تمام عملیات بازرسی، نمونه‌برداری، آزمایش، اندازه‌گیری و دیگر فرآیندهایی که توسط شرکت بازرسی به منظور تعیین کمیت و کیفیت محصولات، خدمات یا تأسیسات انجام می‌شود بازرسی کالا می‌گویند. شرکت بازرسی بعد از تطبیق شرایط قرارداد با نتایج بدست آماده گواهی بازرسی کالا را صادر می‌کند.

بازرسی کالا چند شاخه دارد؟

به طور کلی 6 نوع بازرسی کالا انجام می‌شود که با توجه به محصول و شرایط آن از یک یا چند روش آن استفاده می‌شود:

  • بازرسی حین تولید
  • بازرسی پیش از حمل
  • بازرسی در مقصد
  • بازرسی قیمت
  • بازرسی اصالت فروشنده
  • بازرسی استاندارد اجباری

بازرسی حین تولید

گاهی محصولی که قرار است وارد کنیم به گونه‌ای است که بازرسی آن بعد از تولید هزینه‌بر یا عملا غیرممکن است در این صورت بهتر است در حین فرایند تولید بازرسی انجام شود.

مثلا مواد غذایی، محصولات آرایشی و بهداشتی، بعضی از تجهیزات و ماشین آلات. تصور کنید شما قصد وارد کردن یه محموله بزرگ سوسیس و کالباس از یک کشور دیگر را داشته باشید مطمئنا بعد از تولید و تحویل محصول نمی توانید متوجه شوید گوشت استفاده شده در آن به صورت شرعی ذبح شده است یا نه.

بازرسی پیش از حمل یا بازرسی در مبدا

این بازرسی معمولا به صورت چشمی انجام می‌شود و چهار حوزه را تحت پوشش قرار می‌دهد: کیفیت، کمیت، بسته بندی، بارگیری. در این حالت بازرس به صورت رندم چند محصول را با محصول نمونه مورد ارزیابی قرار می‌دهد. معمولا تولیدات نفت، گاز و پتروشیمی اینگونه مورد بازرسی قرار می‌گیرند.

بازرسی در مقصد

گاهی واحدهای تولید و کارخانجات به دلیل نیاز خط تولید خود از بازرسی‌های حین تولید و پیش از حمل استفاده نمی‌کنند. در این حالت بازرسی در مقصد و قبل از ارائه به گمرک انجام می‌شود. معمولا این کار جنبه تشریفاتی برای گمرک و بانک به جهت حصول اطمینان از وارد شدن کالا را دارد. این بازرسی معمولا به صورت کمی انجام می‌شود.

بازرسی قیمت

گاهی مواقع خریدار از ارز دولتی یا وام‌های کم بهره برای وارد کردن یه کالا استفاده می‌کند در این حالت منبع تامین کننده مالی از خریدار درخواست بازرسی قیمت می‌کند. یعنی خریدار باید به یک شرکت بازرسی هزینه پرداخت کند تا قیمت کالای خریداری شده را ارزیابی نماید و واقعی بودن آن را بررسی کند.

بازرسی اصالت فروشنده

طبق قوانین شما نمی‌توانید کالاهای اساسی و حساس را از هر تولید کننده‌ای خریداری نمایید. باید فروشنده اصالت داشته باشد، یعنی توانایی تولید آن محصول را به صورت استاندارد دارد.

بانک مرکزی در بعضی از مواقع برای وارد کننده این الزام را قرار می‌دهد که اصالت فروشنده یا اصطلاحا منبع یابی توسط یک شرکت بازرسی با صلاحیت انجام شود.

بازرسی استاندارد اجباری

سازمان ملی استاندارد هر سال برای تضمین کیفیت کالاهای وارداتی و صادراتی لیستی از استانداردهای اجباری را اعلام می‌کند. اگر کالایی در این لیست قرار بگیرد حتما باید مورد بازرسی کالا توسط شرکت‌های دارای صلاحیت قرار بگیرد. پس اگر HC code کالایی که شما قصد وارد کردن آن را دارید، در این لیست باشد باید به سراغ یک شرکت بازرسی با صلاحیت بروید.

نمونه گیری و انجام آزمایشات باید در آزمایشگاه‌های مورد تایید اداره ملی استاندارد و تحت نظارت شرکت بازرسی باشد. نتیجه بررسی به صورت گواهی بازرسی و گزارش آزمون به اداره استاندارد ارائه می‌شود و گواهی نامه COI (Certificate Of Inspection) برای کالا صادر می‌شود.

انواع گواهینامه‌های بازرسی کالا

گواهی سوریانس یا همان گواهینامه بازرسی کالا سندی است که توسط یک شرکت بازرسی صادر می‌شود. عموما برای واردات کالا این گواهی لازم است که نشان می‌دهد کیفیت، کمیت، ویژگی‌ها و… مورد تایید است. می‌توان گفت 12 نوع گواهینامه بازرسی کالا توسط شرکت‌های بازرسی صادر می‌شود:

  1. گواهی بازرسی کیفی کالا COI (Certificate Of Inspection)
  2. گواهی بازرسی کمی کالا IC (Inspection Certificate)
  3. گواهی بازرسی قبل از حمل PSI (Pre Shipment Inspection)
  4. گواهی بازرسی ظاهری VIC (Visual Inspection Certificate )
  5. موید نامه CL (Certificate Of Letter)
  6. گواهی تعیین ارزش PVC (Piece Value Certificate)
  7. گواهی رضایت مشتری CSC (Customer Satisfaction Certificate)
  8. گواهی طبقه بندی استاندارد صنایع SIC (Standard Industrial Classification)
  9. گواهی راه اندازی CC (Commissioning Certificate)
  10. گواهی بازرسی انطباق COC (Certificate of Conformity)
  11. گواهی بسته بندی PL (Packing List)
  12. گواهی آزمایشگاهی TR (Test Report)

مراحل دریافت گواهینامه بازرسی کالا به چه صورت است؟

قانون جدید واردات کالا بیان می‌کند که وارد کنندگان کالا می‌توانند قبل از صدور اسناد ثبت سفارش مراحل ابتدایی دریافت گواهینامه بازرسی کالا را انجام دهند. این امر سبب می‌شود تا کالا پس از وارد شدن به کشور زودتر از گمرک ترخیص شود. برای این منظور باید مراحل زیر انجام شود:

  1. عقد قرارداد با شرکت بازرسی دارای صلاحیت از اداره ملی استاندارد
  2. ارائه اطلاعات کالا شامل: نمونه کالا، برگه نتیجه آزمایش، مشخصات فنی و…
  3. بررسی اسناد ارائه شده از طرف شرکت بازرسی و اعلام موافق خود از طریق سامانه ثبت سفارش
  4. ورود محصول از مبادی رسمی کشور توسط وارد کننده
  5. بررسی کالای وارد شده با اسناد ارائه شده توسط شرکت بازرسی
  6. ترخیص کالا از گمرک

وظایف یک شرکت بازرسی چیست؟

می‌توان گفت شرکت بازرسی به عنوان یک عضو میانجی بین فروشنده و خریدار عمل می‌کند. انتظارات خریدار را با خدمات فروشنده مقایسه می‌کند در صورت تطابق گواهی بازرسی کالا صادر می‌شود. مهمترین وظایفی که یک شرکت بازرسی از نظر بین المللی باید انجام دهد عبارت است از:

  • بررسی اصالت و توانایی فروشنده
  • بررسی کیفیت محصول ارائه شده نسبت به محصول سفارش داده شده
  • تایید کمیت کالای خریداری شده
  • بررسی کالا از نظر نو یا مستعمل بودن
  • بررسی محل ساخت کالا مطابق با قرارداد
  • بررسی بسته بندی و حمل محموله تا کشور مقصد

بازرسی کالا را به چه شرکتی بسپاریم؟

همانطور که در چند جا بیان شد شرکت بازرسی باید دارای صلاحیت باشد یعنی از اداره ملی استاندارد مجوز بازرسی کالا را داشته باشد. در غیر این صورت گواهی صادره از یک شرکت بدون صلاحیت هیچگونه ارزش و اعتباری ندارد.

شرکت بازرسی دیدبان سنجش امیرکبیر با توجه به اخذ Certificate از اداره ملی استاندارد صلاحیت ارائه این خدمات را دارد. این شرکت با کادری مجرب و کارآزموده آماده همکاری با شماست.

راه های ارتباط با دیدبان سنجش امیرکبیر

021-44972785 021-44960583  021-44972638
راه های ارتباط با دیدبان سنجش امیرکبیر