دیدبان سنجش امیرکبیر

دیدبان سنجش امیرکبیر

09982339090 - 09912215694

dsak13583@gmail.com

دیدبان سنجش امیرکبیر

دیدبان سنجش امیرکبیر

09982339090 - 02144960583

dsak13583@gmail.com

خدمات بازرسی آسانسور

بازرسی آسانسور

بازرسی آسانسور تنها راه کاهش استرس و افزایش ایمنی برای مالکان و استفاده‌ کنندگان آن می‌ باشد. طبق قانون بازرسی  به دو صورت اولیه و ادواری انجام می‌ شود.

این بازرسی‌ ها طبق استاندارد 1-6303 انجام می‌ شود که تدوین آن در سال 1381 انجام شد و ویرایش جدید آن در سال 1393 شکل گرفت. اجباری شدن این استاندارد مربوط به سال 1383 است.

ما در شرکت دیدبان سنجش امیرکبیر به صورت تخصصی خدمات بازرسی آسانسور به صورت اولیه یا ادواری را انجام می‌ دهیم. نیروهای با تجربه و متخصص ما فرآیند بازرسی و صدور گواهینامه سلامت آسانسور را در کمترین زمان ممکن با بالاترین کیفیت انجام می‌ دهند.

بازرسی آسانسور

مدیریت بازرسی آسانسور چیست؟

هر ساختمانی که ساخته می‌ شود و در آن آسانسور تعبیه شده است باید طبق قانون به استناد مبحث 22-2-6 مقررات ملی ساختمان، گواهینامه استاندارد آسانسور را دریافت کند، در غیر این صورت پایان کار نخواهد گرفت.

طبق همین مبحث مالکان ضمن قرارداد برای سرویس آسانسور به صورت ماهانه با نصاب آن، باید از خدمات شرکت‌ های بازرسی دارای صلاحیت برای بررسی ادواری آسانسور بهره ببرند. این بازرسی هم باعث افزایش ایمنی و هم بالا رفتن عمر آسانسور خواهد شد.

سامانه بازرسی آسانسور برای گواهینامه استاندارد

سامانه مدیریت بازرسی آسانسور توسط سازمان ملی استاندارد در جهت استقرار دولت الکترونیک راه اندازی شد. تمام فرآیند‌ های لازم برای اخذ گواهینامه در این سامانه تعبیه شده است.

مالک یا بهره بردار یا شرکت سرویس و نگهدار آسانسور باید در این سامانه ثبت نام کند. برای بازرسی ادواری آسانسور می‌ توان نام شرکت بازرسی مورد نظر خود را در سامانه وارد کنید، اما در بازرسی اولیه، این امر به عهده خود سامانه است. اصطلاحا بازرسی اولیه آسانسور ارجاعی است یعنی سازمان یک مالک را به شرکت بازرسی ارجاع می‌ دهد مانند بازرسی معیار مصرف انرژی.

مدارک لازم  برای سامانه ثبت نام بازرسی آسانسور

  • کپی پروانه ساخت (برای استاندارد اولیه لازم است)
  • کپی گواهینامه استاندارد اولیه (برای بازرسی ادواری لازم است)
  • کپی کارت ملی متقاضی
  • تکمیل فرم بازرسی اولیه و ارائه کروکی محل قرار گرفتن پروژه
  • واریز هزینه بازرسی طبق تعرفه سازمان ملی استاندارد که یک نرخ ثابت است
  • مشخصات فنی آسانسور(تنها برای بازرسی اولیه نیاز است)
  • فایل محاسبات آسانسور های برقی (تنها برای بازرسی اولیه نیاز است نه بازرسی ادواری)
  • ارائه قرارداد نگهداری و سرویس یک ساله
  • بیمه نامه مسئولیت مدنی دارندگان آسانسور در مقابل استفاده کنندگان

سازمان بازرسی آسانسور چند مرحله دارد؟

می‌ توان گفت به طور کلی این بازرسی  9  مرحله دارد:

  1. تشکیل دادن پرونده در شرکت بازرسی

در این مرحله متقاضی باید با مراجعه به شرکت بازرسی مدارکی که ذکر شد را ارائه دهد.

  1. بررسی مدارک برای تشکیل پرونده

در این مرحله کارشناس شرکت بازرسی باید فرم درخواست بازرسی را با اطلاعات متقاضی، پروانه و سامانه مقایسه کند تا به درستی انجام شده باشد. اگر اطلاعات وارد شده در سامانه با فرم مغایرت داشته باشد دو حالت دارد:

اگر اطلاعات قابل ویرایش توسط شرکت باشد، می‌ تواند با اخذ مجوز از متقاضی آنها را تصحیح نماید در غیر این صورت باید درخواست ویرایش را به کارشناس اداره استاندارد ارجاع دهد.

  1. درخواست بازرسی

در واقع تشکیل پرونده به معنای درخواست بازرسی است و مسئول هماهنگی باید متقاضی را در لیست نوبت قرار دهد. حداکثر زمان برای بازرسی بعد از تشکیل پرونده 5 روز کاری است. تاریخ و ساعت بازرسی باید به متقاضی اعلام شود، بهتر است این کار به صورت کتبی انجام شود. زمان بازرسی باید توسط کارشناس هماهنگی در سامانه ثبت شود.

  1. بازرسی کلی آسانسور

بازرس با دریافت پرونده متقاضی و چک کردن آدرس و کروکی با آدرس داخل پروانه ساختمان، به محل نصب آسانسور می‌ رود و در حضور نماینده شرکت عرضه کننده بازرسی را انجام می‌ دهد.

  1. عرضه گزارش بازرسی های آسانسور

بازرس بعد از اتمام کار، چک لیست گزارش که در دو نسخه آماده شده را به امضای نماینده شرکت عرضه کننده آسانسور می‌ رساند. چک لیست، فرم یافته‌ های بازرسی، فرم مشخصات فنی و تائیدیه اجزا که خود اظهاری است، مدارکی است که باید بازرس در محل بازرسی تهیه و بررسی کند.

  1. عودت پرونده بازرسی به شرکت

بازرس بعد از انجام کار خود باید پرونده را به شرکت بازگرداند. اگر بازرسی در نوبت اول دارای مغایرت با استاندارد باشد، باید شرکت عرضه کننده آسانسور پس از رفع نواقص به صورت کتبی درخواست بازرسی دوم نماید. مسئول هماهنگی مانند نوبت اول، متقاضی را در لیست نوبت قرار می‌ دهد. باید در مدت 5 روز کاری بازرسی دوم انجام شود.

  1. ارجاع پرونده به کمیته فنی بازرسی

ممکن است در زمان بازرسی، مغایرت‌ هایی توسط بازرس دیده شود که لازم باشد پرونده به کمیته فنی ارجاع شود.

  1. تکمیل نواقص پرونده بازرسی

بعد از تایید نهایی، شرکت عرضه کننده موظف است مطابق استاندارد 1-9303 نقشه، محاسبات، بیمه نامه و… به دفتر شرکت بازرسی تحویل دهد. بازرس مدارک را بررسی می‌ نماید و در صورت عدم مغایرت آن را به مسئول فنی دفتر می‌ دهد.

  1. ارجاع پرونده در سامانه برای صدور گواهی بازرسی کلی آسانسور

پس از تایید نهایی مدیر فنی یا جانشین وی پرونده برای صدور گواهی در سامانه به کارشناس اداره استاندارد ارجاع می‌ شود.

تعرفه بازرسی آسانسور به چه صورتی است؟

هزینه بازرسی اولیه و اداری آسانسور توسط سازمان ملی استاندارد، سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران، وزارت صمت و جامعه ممیزی و بازرسی ایران مشخص می‌ شود. این تعرفه برای سراسر ایران ثابت است و در سایت سازمان ملی استاندارد به نشانی  https://lift.isiri.gov.ir/Home/InspectTariffs  ثبت شده است.

این تعرفه هر سال توسط اداره استاندارد بررسی می‌ شود و تغییر آن در سامانه درج می‌ گردد. شرکت‌ های بازرسی حق گرفتن مبلغی اضافه بر آنچه در سامانه تعریف شده است را ندارند. تنها مالیات بر ارزش افزوده به فاکتور اضافه می‌ شود.

چه شرکت‌ هایی صلاحیت بازرسی را دارند؟

صلاحیت بازرسی کلی آسانسور توسط دو مرجع مشخص می‌ شود یکی سازمان ملی استاندارد و دیگری مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار.

البته باید مد نظر داشته باشید که تنها گواهی صادر شده از اداره ملی استاندارد مورد قبول شهرداری برای دادن پایان کار است. نام شرکت‌ های دارای صلاحیت از اداره استاندارد در سامانه ثبت شده است.

شرکت دیدبان سنجش امیرکبیر با اخذ مجوز از سازمان ملی استاندارد صلاحیت بازرسی آسانسور به صورت اولیه و ادواری را اخذ کرده است. برای ارتباط با ما و مشاوره جهت انجام بازرسی  تماس بگیرید.

راه های ارتباط با دیدبان سنجش امیرکبیر

09982339090021-44960583  
راه های ارتباط با دیدبان سنجش امیرکبیر