دیدبان سنجش امیرکبیر

دیدبان سنجش امیرکبیر

09982339090 - 09912215694

dsak13583@gmail.com

دیدبان سنجش امیرکبیر

دیدبان سنجش امیرکبیر

09982339090 - 02144960583

dsak13583@gmail.com

انواع لیفتراک و هر آنچه باید در مورد آن بدانید

لیفتراک

راه های ارتباط با ما

لیفتراک یکی از ماشین‌های مورد نیاز است که برای انبارداری و جابجایی وسیله‌ها بکار می‌رود. انواع لیفتراک براساس رنگ، شرکت سازنده، کارایی و… وجود دارند. در کارخانه‌های بزرگ یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین تجهیزات، لیفتراک است. زیرا انتقال به انبار که مرحله آخر تولید محسوب می‌شود، توسط این دستگاه صورت می‌گیرد. هدف ما در این مقاله این است که شما بدانید انواع لیفتراک چیست، پس همراه ما باشید.

لیفتراک چیست

انواع لفتراک

این دستگاه که به نام جرثقیل متحرک نیز شناخته می‌ شود، یک وسیله نقلیه صنعتی قدرتمند است که برای بلند کردن، حمل و جابجایی بارهای سنگین در انبار، کارخانه‌ ها و دیگر کارگاه های صنعتی بسیار موثر است.

  • موتور قدرتمند: این دستگاه مجهز به موتور های قدرتمندی هستند که به آنها توانایی بلند کردن و جابجایی بارهای سنگین را می‌ دهد.
  • سیستم هیدرولیک: سیستم هیدرولیک این دستگاه، قدرت موتور را به بازوهای بلند کننده منتقل و امکان بلند کردن و جابجایی بارهای سنگین را فراهم می‌ کند.
  • تنوع در مدل: این جرثقیل در مدل‌ های مختلفی مانند دیزلی، دستی، برقی، دوگانه‌ سوز و LPG تولید می‌ شوند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.

نکاتی برای انتخاب مناسب این دستگاه

  1. نوع کاربری: نوع کاربری و محیطی که جرثقیل متحرک در آن استفاده می‌ شود، اولین عاملی است که باید در نظر بگیرید.
  2. ظرفیت بار: ظرفیت بار این ماشین را با توجه به وزن بارهایی که می‌ خواهید جابجا و انتخاب کنید.
  3. نوع سوخت: نوع سوخت این دستگاه را با توجه به نیاز خود و شرایط محیطی انتخاب نمایید.

انواع مدل های لیفتراک: 5 مدل پرکاربرد لیفتراک در ایران

راننده لیفتراک

انواع دستگاه لیفتراک در بازار موجود است که بر اساس ارتفاع، نوع سوخت یا نیرو محرکه، شرکت سازنده و دیگر مشخصات فنی و ظاهری دسته‌بندی می‌شوند. پنج مدل پرکاربرد در ایران شامل تویوتا، کوماتسو، هیوندای، سهند و ایران یدک هستند. در ادامه به  بررسی مشخصات هر یک از آن‌ها و اینکه انواع لیفتراک چیست می‌پردازیم.

  • تویوتا: لیفتراک تویوتا توسط یک شرکت معروف ژاپنی ساخته می‌شود. از ارزش این مدل همین بس که برای دوازدهمین سال متوالی، موفق به کسب رتبه اول لیفتراک در جهان شده است. انواع لیفتراک‌های برقی، دیزلی و دوگانه‌سوز را به بازار عرضه می‌کند و طرفداران زیادی دارد.
  • کوماتسو: کوماتسو نیز تولید ژاپن است و در شهر کوماتسو ژاپن ساخته می‌شود. این برند از محبوبیت بالایی در سراسر جهان برخوردار است و انواع لیفتراک های صنعتی را تولید می‌کند. تاییدیه‌های مختلف بین‌المللی دارد که این امر برای اثبات اعتبار آن کافی است.
  • هیوندای: لیفتراک هیوندای یک تولید چند ملیتی است که در کشور کره جنوبی تولید و به فروش می‌رسد. شرکت هیوندای یکی از بزرگترین شرکت‌های تولید کشتی در جهان است. همانند کوماتسو و تویوتا انواع لیفتراک‌ دیزلی، برقی و دوگانه‌سوز را تولید و عرضه می‌کند.
  • سهند: لیفتراک سهند در استان آذربایجان شرقی تولید می‌شود. لیفتراک سهند تاییدیه بین‌المللی ISO9001 دارد و از همان ابتدا با شرکت‌های مهم اروپایی همکاری می‌کند. از پرکاربردترین لیفتراک‌ها در ایران به شمار می‌رود و همانند دیگر لیفتراک‌ها، انواع دیزلی، برقی و دوگانه‌سوز دارد. یکی از ویژگی‌ها و امتیازات برند داخلی باررسی فنی لیفتراک و به اصطلاح خدمات پس از فروش است که این شرکت بصورت دقیق انجام می‌دهد.
  • ایران یدک: لیفتراک ایران یدک در تهران تولید می‌شود و بسیار پرطرفدار است. انواع مختلف دیزلی، برقی و دوگانه سوز را داراست. تاییدیه‌های بین‌المللی مختلف نیز، اعتبار این تولید ایرانی را تایید و اثبات می‌کنند.

لیفتراک چیست

انواع لیفتراک سنگین

از مشخصات انواع لیفتراک سنگین، همانطور که از نامش پیداست می‌توانیم به جا به جایی بارهایی با وزن بالا اشاره کنیم. از پرکاربردترین لیفتراک‌های سنگین، لیفتراک ۵ تن است. با توجه به نوع کاری که انجام می‌دهید، نیاز است که از لیفتراک‌های سنگین یا سبک استفاده کنید. مطابق با شرایط کاری، ممکن است از انواع دستگاه لیفتراک سنگین همچون ۵ تن گازی، ۵ تن دیزل و ۵ تن دوگانه‌سوز بهره می‌بریم. موتورهای انواع لیفتراک های صنعتی با یکدیگر تفاوت دارد. پس از مدل ۵ تن مدل ۱۰ تن نیز کاربرد زیادی در صنعت دارد.

انواع لیفتراک سبک

بازرسی لیفتراک

انواع لیفتراک های صنعتی سبک تولید و به بازار عرضه می‌شود. در این تجهیزات از حدود تحمل بار ۱ تن تا ۵ تن را لیفتراک سبک محسوب می‌کنیم. از پرکاربردترین انواع دستگاه لیفتراک، می‌توان به مدل سبک ۳ تن دیزلی، ۳ تن دوگانه ‌سوز و ۵ تن دوگانه ‌سوز اشاره کرد. برای کارخانجات کوچک و انتقال وسایل سبک از این لیفتراک‌ها استفاده می‌شود.

انواع لیفتراک دستی

انواع لیفتراک های دستی و به اصطلاح استاکرهای دستی نیز ابزاری کاربردی و عالی هستند. این لیفتراک‌ها با استفاده از نیروی انسانی و عدم استفاده از سوخت و نیرو محرکه، بکار گرفته می‌شوند. برای محیط‌های بسته و انتقال وسایل نسبتاً سنگین از لیفتراک دستی استفاده می‌کنند. مشخصات انواع لیفتراک دستی شامل استحکام بالا، قابلیت تنظیم ارتفاع و کم هزینه بودن آن است.

انواع لیفتراک برقی

لیفتراک برقی به عنوان یک دستگاه دوستدار محیط زیست شناخته می‌شود. زیرا دود نمی‌کند، بی‌صدا است و هیچ آلاینده مضری وارد هوا نمی‌کند. این دستگاه مزایایی زیادی دارد از جمله اینکه نسبت به دیگر مدل‌ها از وزن کمتری برخوردار است. بسیار روان حرکت می‌کند و هزینه شارژ آن نسبت به سوخت‌ دیزل و گاز کمتر است.  لیفتراک برقی، هزینه نگهداری و تعمیر کمتری نسبت به دیگر لیفتراک‌ها دارد.

انواع لیفتراک دیزلی

قیمت لیفتراک

این نوع از لیفتراک‌ها به دلیل اینکه گازهای مضر آزاد می‌کنند، مناسب محیط‌های باز هستند. چون اگر داخل ساختمان بکار بروند، ایمنی و بهداشت را به خطر می‌اندازند. اما کاتالیزها و تصفیه‌کننده‌های آن، لیفتراک دیزلی را برای محیط بسته نیز قابل استفاده می‌کند. موتورهای دیزلی به نسبت موتورهای گازی کارایی بیشتری دارند و گشتاور آن ها بالاتر است.

مشخصات انواع لیفتراک

حال که متوجه شدید انواع لیفتراک چیست؟ باید بدانید که لیفتراک‌ها در چند مورد مشخصه یکسانی دارند. همه این دستگاه ها دارای ظرفیت تعیین شده، بالابر،دکل، شاخک، سوخت و ابعاد مشخصی هستند. ظرفیت آن‌ها بر اساس متناسب با بارهای سبک وزن و سنگین وزن بودن لیفتراک تعیین می‌گردد. ارتفاع آن‌ها بر اساس نوع کارکرد تنظیم می‌شود. دکل‌ها بطور عمودی روی لیفتراک نصب می‌شوند که وظیفه آن‌ها نگهداشتن شاخک‌ها است. طول شاخک‌ها نیز با یکدیگر تفاوت دارد. همچنین سوخت‌های متفاوتی از جمله بنزین، گازوئیل، پروپان و… برای آن‌ها استفاده می‌شود. ابعاد لیفتراک نیز بسته به کارایی آن متفاوت خواهد بود.

گواهینامه لیفتراک

گواهینامه لیفتراک

رانندگی با این دستگاه، به دلیل ماهیت پرخطر و نیاز به مهارت‌ های خاص، نیازمند دریافت گواهینامه است. در ادامه به مراحل دریافت گواهینامه آن می‌ پردازیم:

1. گذراندن دوره آموزشی:

  • انتخاب آموزشگاه معتبر: اولین قدم، انتخاب آموزشگاه معتبر و دارای مجوز از مراجع ذیصلاح مانند سازمان فنی و حرفه‌ ای است.
  • موفقیت در آزمون ورودی: در برخی از آموزشگاه‌ ها، قبل از شروع دوره آموزشی، آزمونی برای سنجش دانش و مهارت‌ های اولیه متقاضیان برگزار می‌ شود.
  • حضور فعال در دوره: دوره آموزشی شامل آموزش تئوری و عملی رانندگی با این دستگاه است.

2. شرکت در آزمون:

  • آزمون تئوری: این آزمون شامل سوالاتی در مورد قوانین و مقررات مربوط به رانندگی، اصول ایمنی، فنی و همچنین اطلاعات عمومی مربوط به این دستگاه می باشد.
  • آزمون عملی: در این آزمون، مهارت‌ های متقاضی در رانندگی با این وسیله در شرایط مختلف سنجیده می‌ شود.

3. دریافت گواهینامه:

در صورت موفقیت در هر دو آزمون تئوری و عملی، گواهینامه آن برای متقاضی صادر می‌ گردد.

نکاتی برای دریافت گواهینامه

  • حداقل سن برای دریافت گواهینامه این وسیله 18 سال است.
  • داشتن گواهینامه رانندگی پایه سوم الزامی است.
  • متقاضیان باید از سلامت جسمی و روانی مناسبی برخوردار باشند.
  • برای شرکت در دوره آموزشی، باید مدارک شناسایی و گواهینامه رانندگی خود را ارائه دهید.
  • هزینه دوره آموزشی و آزمون بر اساس تعرفه‌ های مصوب مراجع ذیصلاح تعیین می‌ شود.

با دریافت این گواهینامه، می‌ توانید به طور قانونی و ایمن با این وسیله نقلیه قدرتمند کار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *