به نظر شما کار لیفتراک چیست یا اینکه به طور کلی لیفتراک چگونه کار میکند؟ لیفتراک که فورک لیفت نیز نام دارد، یک ماشینی صنعت است که با کمک اهرمهایی مانند دکل، شاخک و سایر قطعات انواع بارها را بلند و جابهجا میکند. بیشترین کاربرد این وسیله برای حمل و نقل، جا به جایی و انبار کردن انواع بارها است.
نکته مهم اینجاست که لیفتراکها محدودیتهای ظرفیتی برای حمل بار دارند. میزان این محدودیت را کارخانه سازنده تعیین میکند. به همین علت، لیفتراکها در تناژ و کاربردهای مختلف تولید میشود. این محصول نیز مانند سایر تولیدات صنعتی، پس از چک کردن استانداردهای بین المللی و بازرسی ایمنی لیفتراک به کار گرفته میشود. لیفتراکهای دستی، برقی، دیزلی و دوگانه سوز رایجترین انواع این ابزار در صنعت هستند.
لیفتراک چیست و چه انواعی دارد؟
برای آشنایی با کارایی این دستگاه، در ابتدا باید بدانید که لیفتراک چیست و چه انواعی دارد؟ لیفتراک یک وسیله پرکاربرد برای حمل بار در صنعت است. این ماشین معمولا در انواع دو چرخ، سه چرخ و چهار چرخ تولید میشود. این وسیله با استفاده از پایه سبکتر، انواع بار را بالا برده و به محل موردنظر حمل میکند. البته انواع مختلف این دستگاه فقط در چند موردی که گفتیم خلاصه نمیشود. بنابراین اگر میخواهید بدانید انواع لیفتراک چیست؟ در ادامه همراه ما باشید.
لیفتراکها با دو نوع سوخت برقی و فسیلی تولید میشوند. لیفتراکهای برقی برای حرکت کردن از یک باتری با قابلیت شارژ استفاده میکنند. این نوع فورک لیفتها برای محیطهایی که کار با صدای کم خصوصا در فضاهای داخلی مورد نیاز است، مناسب هستند. لیفتراکهای با سوخت فسیلی نیروی خود را از بنزین، گازوئیل یا گاز طبیعی دریافت میکنند. درکل، لیفتراکها به علت حمل بار با دقت بالا و هزینه پایین، نسبت به سایر وسایل حملونقل مانند انواع جرثقیل، کاربردهای بیشتری دارند.
کار لیفتراک چیست و چه کاربردی دارد؟
در پاسخ به لیفتراک چیست و چه انواعی دارد، گفتیم که کار لیفتراک حمل انواع بار در انبارهای بزرگ و محیطهای ساختمانی است. این وسیله کاربردهای متعددی دارد که البته پیش از استفاده از آن باید بازرسی انواع وسایل حمل و نقل در انبار و ساختمانها انجام شود. در موارد زیر به این سوال که کار لیفتراک چیست پاسخ داده شده است.
انواع ساخت و ساز
در انواع پروژههای عمرانی از لیفتراکها برای حمل مصالح ساختمانی و بلوکها به شکل افقی و عمودی استفاده میشود. چراکه به توانایی زیاد لیفتراکها برای بلند کردن بارهای سنگین در صنعت عمران و ساختمان نیاز است.
جا به جایی کالا در بنادر
امروزه لیفتراکها یکی از پایههای اصلی در جابهجایی بارها در بنادر و خصوصا اسکلهها هستند. این ماشین برای جابجایی، بارگیری و تخلیه محموله از انواع کشتیها کاربرد زیادی دارد.
برف روبی معابر
همه لیفتراکها میتوانند معابر را از برف پاک کرده و حتی قادر هستند مسیر برفی جلوی درب منازل را نیز تمیز کنند. همچنین، لیفتراکها همواره در مکانهای شهری برای اقدامات سریع در مواقع بحرانی کاربردهای متعددی دارند.
حمل کالاها در انبار
یکی از واجبات در هر انبار، وجود لیفتراک است. از این وسیله علاوهبر حمل بار، در چیدمان نیز استفاده میشود. یکی دیگر از کاربردهای این ماشین حمل مواد سنگین، بزرگ و حجیم است.
انواع لیفتراک چیست؟
باتوجه به نیاز و اجزا و قطعات لیفتراک، این ماشین در انواع مختلفی تولید شده که از لحاظ ظرفیت، از یک تا ۴۸ تن موجود است. ولی، انواع لیفتراک چیست؟ در موارد زیر معمولترین لیفتراکها عبارتند به شرح زیر هستند:
لیفتراک با چرخ های بادی
این مدل از لیفتراکها در انواع ساختوساز یا زمینهای دشوار، گزینه بسیار مناسبی هستند. این نمونه، دارای چرخهای بادی با آجهای ضخیم است که سبب ایجاد پایداری در زمینهای ناهموار میشود. این لیفتراکها نسبت به سایر مدلها، موتور قویتری داشته و سرعتهای بالاتری نیز دارند.
لیفتراک های لودری
لیفتراکهای لودری در دو نوع اصلی و جانبی تولید میشود. یک نمونه با کابین محصور که معمولا در فضای باز کاربرد دارد و نسخه ایستاده، که اغلب برای فضاهای مسقف مناسب است. چرخهای این لیفتراک قابلیت چرخش تا 90 درجه را دارد که میتواند حمل بار در هر جهت را تسهیل کند.
لیفتراک دستی
این مدل لیفتراک یا به عبارتی دیگر لیفتراک به همراه کارگر پیاده، معمولا برای حمل پالتهای کوچک و کم حجم و فضاهای محدود کاربرد دارد.
لیفتراک صنعتی
تمامی لیفتراکهای صنعتی به علت ارتفاع زیاد بالابر و ظرفیت حمل بالا، برای صنایع سنگین کاربرد دارند. این مدل، برای کار در ارتفاع بالا بسیار مناسب است.
معرفی اجزا و قطعات لیفتراک
لیفتراکها با اجزای مختلفی تولید میشوند که برای انجام وظایف خود ضروری هستند. در موارد زیر مهمترین اجزا و قطعات لیفتراک شرح داده شده است:.
- محافظ سقفی (کابین): کابین بخش مهمی از لیفتراک است از راننده را در مقابل آسیبهایی مانند سقوط بار محافظت میکند.
- قاب (شاسی و بدنه): قاب جزء حیاتیترین اجزاء یک لیفتراک است که همه قسمتها روی آن سوار میشوند.
- چنگالها: این بخش همان شاخکهایی هستند که بار را بلند کرده و جابهجا میکنند.
- وزنه تعادل: این قسمت، یکوزنه از جنس چدن است که به عقب لیفتراک وصل میشود. وظیفه این قطعه ایجاد تعادل میان لیفتراک و بار در زمان بلند کردن است.
- تامین انرژی: منبع انرژی لیفتراک با سوخت فسیلی، یک موتور احتراق درونی است که از LPG، CNG، گازوئیل، بنزین گاز طبیعی تامین میشود. البته، لیفتراکهای برقی انرژی خود را از باتریهای اسید سرب تامین میکنند.
- دکل: دکل یک بخش عمودی است که وظیفه آن بلند کردن بارها سمت بالا و پایین است. این قسمت ریلهای به هم پیوسته دارد که میتواند حرکت به صورت افقی را فراهم کند.
- چرخها: لیفتراکها اغلب از چرخهای بادی یا جامد استفاده میکنند. این قسمت باتوجه به نوع بار و سطح مورد نظر، انتخاب میشود.
لیفتراک چطور کار می کند؟
در بخش لیفتراک چیست و چه انواعی دارد متوجه شدیم که لیفتراک یک ماشینی صنعتی است و براساس قوانین فیزیکی با دو وزنه، کار میکند. معمولا یک وزنه به قسمت پشت لیفتراک وصل شده و وزنه دیگر، خود بار است. در اینجا از چرخهای جلو به عنوان تکیهگاه استفاده میشود.
اما، لیفتراک چطور کار میکند؟ برای بلند کردن و حمل بار، در ابتدا راننده در یک زاویه مناسب قرار گرفته و چنگلهای این ماشین را به زیر بار هدایت میکند. سپس، این چنگالها توسط نیروی هیدرولیک، بار را بلند کرده و در ارتفاع مناسب برای حمل آن نگهمیدارند.
البته، باتوجه به صدور گواهی سلامت لیفتراک، وزن باری که لیفتراک حمل میکند نباید از وزن خودش بیشتر باشد. چراکه در این وضعیت تعادل به هم خورده و شاید واژگون شود. دیدبان سنجش امیرکبیر با کارشناسان و بازرسان کارآزموده این گواهی نامه ها را در کوتاه ترین زمان و به صورت تخصصی برای ماشین مدنظر شما صادر میکند.