دیدبان سنجش امیرکبیر

دیدبان سنجش امیرکبیر

09982339090 - 09912215694

dsak13583@gmail.com

دیدبان سنجش امیرکبیر

دیدبان سنجش امیرکبیر

09982339090 - 02144960583

dsak13583@gmail.com

تاورکرین چیست و چه کاربردی دارد؟

تاورکرین چیست و چه کاربردی دارد؟

راه های ارتباط با ما

تاورکرین یک نوع جرثقیل است که عموما برای ساختن سازه‌های بلند یا سایر پروژه‌های این‌چنینی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ابزار، یکی از مهم‌ترین ماشین‌آلات بوده و کاربرد جرثقیل برجی در زمینه برج‌سازی، راه‌سازی، سد‌سازی و پروژه‌هایی است که نیاز به جابه‌جایی‌های اجسام داشته باشد. این وسیله می‌تواند همه اجسام را در یک فضای مشخص با چرخش 360 درجه‌ایش تا ارتفاعات بالا حمل کند. شما می‌توانید با مطالعه این صفحه از وب‌سایت شرکت فنی مهندسی دیدبان صنعت امیرکبیر، به پاسخ سوالات خود در زمینه تاورکرین چیست پاسخ دهید.

تاریخچه تاورکرین

نخستین دستگاه بالابر را یونانیان باستان اختراع کردند. در طول تاریخ، خصوصیات تاورکرین از لحاظ قدرت و ارتفاع رشد کردند تا به سازندگان کمک کنند کارها سریع‌تر و ایمن‌تر انجام شوند. امروزه تاورکرین‌ها، بزرگترین جرثقیل‌های موجود در جهان هستند. این جرثقیل‌ها از دهه ۵۰ میلادی به شکل امروزی درآمدند. در عصر حاضر با اتصال این ماشین‌آلات به برق، هیدرولیک جای خود را به نیروی برق داد.

انواع تاورکرین

انواع تاورکرین

در صنعت، انواع تاورکرین‌ باتوجه به نیاز ساخته می‌شوند؛ ولی تمامی جرثقیل‌های این‌چنینی در سه گروه قرار می‌گیرند:

  • ثابت (استاتیک): از جرثقیل‌های ثابت در مواقعی استفاده می‌شود که فضای کار محدود است و امکان انجام پروژه بدون جابه‌جایی جرثقیل وجود دارد.
  • متحرک(ریلی): تاورکرین‌های متحرک پایه‌های ثابتی ندارند. بدین ترتیب، می‌توانند با کمک ریل جابه‌جا شده و به بخش دیگری از پروژه منتقل شوند.
  • شناور: این جرثقیل در صنایع نفت و کشتیرانی کاربرد دارد که قادر هستند روی آب شناور باشند یا به شکل مستقل حرکت کنند.

بزرگترین تاورکرین جهان

همان‌گونه که عنوان شد، تاورکرین‌ها ماشین‌آلاتی هستند که اغلب در مصارفی مانند صنعت ساختمان، بارگیری و تخلیه استفاده می‌شوند. یکی از بزرگترین تاورکرین‌های موجود در جهان، جرثقیل برجی مدل KROLL K10000 است. این جرثقیل غول‌پیکر در حالت استاندارد قادر است اجسام تا وزن صد و بیست تن و شعاعی بیش از 80 متر را جابه‌جا کند. یکی دیگر از بزرگترین جرثقیل‌های برجی موجود در دنیا، جرثقیل متحرک لیبهر است. این تاورکرین عظیم ظرفیت بلند کردن اجسام تا وزن هزار و دویست تن را دارد.

خصوصیات تاورکرین

خصوصیات تاورکرین

خصوصیات تاورکرین عنوان می‌کند که چرا یک جرثقیل برجی به یکی از مهم‌ترین ماشین‌آلات برای جابه‌جایی بار تبدیل شده‌ است. در ادامه به بررسی خصوصیات تاورکرین می‌پردازیم.

  • قدرت حمل بار بالا: قدرت حمل بار جرثقیل‌های برجی با ساختار آن‌ها مرتبط است و معمولا این کار، توسط الکتروموتورهای قدرتمند انجام می‌شود.
  • حمل بار در جهات مختلف: همه تاورکرین‌ها بعد از بلند کردن بار از روی زمین، امکان حمل آن به سمت جلو و عقب را دارند.
  • قدرت گردشی: این ماشین‌آلات علاوه ‌بر بلند کردن و حرکت دادن بار، توانایی جابه‌جایی آن در شعاع ۳۶۰ درجه را دارند.
  • قدرت حرکت: تاورکرین‌های متحرک قابلیت حرکت روی زمین و انتقال دستگاه از نقطه‌ای به نقطه دیگر را دارند.
  • تغییر ارتفاع: این نوع جرثقیل بعد از نصب و مونتاژ اولیه که از طریق جرثقیل سیار انجام می‌شود، با اضافه کردن یا کم کردن قطعه، می‌تواند ارتفاع خود را تغییر دهد.

اجزای جرثقیل برجی

به نظر شما اجزای تاورکرین چیست و برای پاسخ به این سوال با ما همراه باشید. به شکل کلی، اجزای جرثقیل‌‌ برجی در همه انواع آن از قسمت‌های اصلی زیر تشکیل شده است‌.

  1. پایه: پایه، تکیه‌گاهی برای جرثقیل است. بدنه این جرثقیل به یک پایه بزرگ متصل است که می‌تواند وزن و تعادل آن را با قطعات بتنی تحمل ‌کند.
  2. دکل: دکل، بخشی عمودی و مشبک است که به جرثقیل ارتفاع می‌دهد.
  3. قسمت چرخنده: بخش چرخنده از یک دنده و موتور تشکیل شده است که به بالای دکل متصل می‌شود و حول محور خود می‌چرخد.
  4. بازو: این قسمت به شکل افقی قرار می‌گیرد. بازو دارای یک چرخ است که در امتداد آن حرکت می‌کند تا بتواند بار را منتقل کند.
  5. وزنه تعادل: این بخش یک بازوی افقی و کوتاه‌ است که موتور را در خود جای داده است. به این بازو، وزنه‌هایی بتنی برای حفظ تعادل و ایمنی جرثقیل تاور کرین متصل شده است.
  6. کابین: کابین، محل استقرار اپراتور است که در آن جرثقیل را هدایت می‌کند.

طریقه نصب تاورکرین

جرثقیل‌های برجی را معمولا در محل ساخت‌وسازها می‌توان مشاهده کرد. عملیات نصب و بازرسی اولیه جرثقیل كمی زمان‌بر است. به شکل خلاصه، طریقه نصب تاور کرین به این صورت است که در ابتدا باید شاسی جرثقیل را روی پایه آن قرار داده و آن ثابت کرد. پس از محکم کردن پیچ و مهرها، باید از تعادل و صاف بودن نقاط پشتیبانی اطمینان حاصل شود.

از دکل جرثقیل جهت تنظیم پایه استفاده می‌شود. بخش حفاظ نیز در این مرحله راه‌اندازی می‌شود. حتما از صحت عملکرد قسمت‌های اتصال دهنده اطمینان حاصل کنید. برای نصب دکل، یک بخش از دکل تاورکرین را تا قسمت بالایی مورد نیاز بلند نمایید. جرثقیل باید بچرخد تا به بخش موردنظر در قسمت دکل برسد. سپس، بخش پایینی را به قسمت بالای آن متصل کنید و با استفاده از پیچ و مهره، اتصالات مهار نمایید. پیش از بلندکردن بخش بالایی برج، باید قسمت چرخشی بالا و پایین جدا شوند. سپس، با چرخاندن، قسمت پایینی، بخش چرخشی بالا را نصب کنید. روی این قسمت، کابین و بازوها نصب می‌شوند.

کاربردهای جرثقیل برجی

کاربرد جرثقیل برجی

برای استحکام بخشیدن به یک تاورکرین، قطعات آن را به شکل خرپا می‌سازند. همچنین، ارتفاع جرثقیل‌های ثابت می‌تواند با افزایش ساختمان، زیاد ‌شود. عمده کاربرد جرثقیل برجی موارد زیر هستند.

  • برج و ساختمان سازی
  • سدسازی
  • ساخت سیلو
  • ساخت پل سازی
  • جابه‌جایی کالا

دلیل عدم سقوط جرثقیل های برجی

برای انواع تاورکرین‌ مبحث تعادل بسیار مهم است و اجزای جرثقیل برجی مانند یک اهرم برای حفظ تعادل خود، باید مهار شوند. در صورت لزوم می‌توان توسط کمربندهای تعادلی، موقعیت این جرثقیل را حفظ نمود و مانع از سقوط آن شد.

برای حفظ تعادل بازوها، در مقابل بازوی جلویی یک بازوی کوتاه قرار می‌گیرد و با نصب وزنه‌های بتنی در انتهای آن، تعادل وزنی این جرثقیل برقرار می‌شود. در هنگام نصب اولیه این جرثقیل بعد از تثبیت پایه، بازرسی تاورکرین و تائیدیه کارشناس حتما لحاظ می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *