دیدبان سنجش امیرکبیر

دیدبان سنجش امیرکبیر

09982339090 - 09912215694

dsak13583@gmail.com

دیدبان سنجش امیرکبیر

دیدبان سنجش امیرکبیر

09982339090 - 02144960583

dsak13583@gmail.com

برچسب مصرف انرژی

برچسب انرژی

راه های ارتباط با ما

برچسب انرژی نوعی نشان است که میزان مصرف انرژی یک وسیله برقی را به طور نسبی و با استفاده از حروف لاتین A تا G و رنگ های سبز تا قرمز نشان می دهد. در این مقاله راجع به این برچسب توضیحات بیشتری ارائه می شود.

برچسب انرژی چیست

این برچسب یکی از استانداردها تفکیک شده از استاندارد ملی ایران به شماره 35295 ساختمان های غیر مسکونی تعیین معیار مصرف انرژی و دستورالعمل این برچسب است. این استاندارد در کلیه ساختمان های اداری و غیر مسکونی لازم اجرا بوده و در کل کشور طبق این چارچوب می باشد.

استانداردهای ملی ایران بر اساس قوانین، ساختار و شیوه نگارش ساخته شده است. به منظور حفظ و هماهنگی با تحولات ملی و بین المللی در زمینه های صنعتی، علمی و خدماتی، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم مورد بازنگری قرار می گیرد.

هرگونه پیشنهاد برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برای بررسی در کمیسیون فنی مربوطه بررسی خواهد شد. بنابراین همیشه باید از آخرین ویرایش استانداردهای ملی ایران استفاده کنید.

برچسب انرژی چیست

هدف از این برچسب

  • اطلاع رسانی به مصرف کنندگان در مورد میزان مصرف انرژی یک وسیله برقی قبل از خرید
  • تشویق تولید کنندگان به ساخت لوازم برقی کم مصرف
  • کمک به مصرف کنندگان در انتخاب لوازم برقی با راندمان بالا و صرفه جویی در مصرف انرژی

وسایلی که باید برچسب داشته باشند:

طبق قوانین و مقررات مربوطه، کلیه لوازم برقی جدید که به بازار عرضه می شوند باید دارای برچسب باشند.

برخی از این وسایل عبارتند از:

  • لوازم برقی خانگی: بر چسب انرژی یخچال و فریزر، لباسشویی، ظرفشویی، کولر گازی، بخاری برقی، اجاق گاز، مایکروویو، جارو برقی، تلویزیون، پنکه، لامپ و …
  • لوازم برقی اداری: کامپیوتر، پرینتر، اسکنر، فکس و …
  • لوازم برقی روشنایی: لامپ های رشته ای، لامپ های LED، لامپ های CFL و …

نحوه خواندن این برچسب

در این برچسب اطلاعات مختلفی از جمله موارد زیر درج شده است:

  1. نام و مدل وسیله برقی
  2. نام و آرم شرکت سازنده
  3. رده مصرف انرژی (حرف لاتین A تا G)
  4. مصرف انرژی سالیانه (بر حسب کیلووات ساعت در سال)
  5. میزان صدا (بر حسب دسی بل)
  6. قابلیت های خاص (مانند سیستم یخ زدایی اتوماتیک)
  7. رنگها مورد استفاده بر روی برچسب ساختمان بر اساس رنگها اصلی چاپ (CMYK)و به رنگهای فیروزه ای (Cyan)، زرشکی روشن (Magenta)، زرد (Yellow) و سیاه (Black ) است.

با ترکیب درصدهایی از رنگهای فوق، شکل کلی برچسب رنگی حاصل می شود. ترکیب قرار گرفتن رنگها نیز به صورت CMYK است. به طور مثال X بیانگر آن است که صفر درصد فیروزه ای ، % 100 زرشکی روشن، % 70 زرد و صفر درصد سیاه با یکدیگر ترکیب شده اند.

مزایای استفاده از برچسب

  • آگاهی مصرف کنندگان: به مصرف کنندگان کمک می کند تا در مورد میزان مصرف انرژی لوازم برقی مختلف اطلاعات کسب کرده و با آگاهی بیشتر انتخاب کنند.
  • صرفه جویی در مصرف انرژی: با انتخاب لوازم برقی با رده مصرف انرژی بالا می توان در مصرف انرژی و هزینه های آن صرفه جویی کرد.
  • کاهش آلودگی محیط زیست: با کاهش مصرف انرژی، به حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی آن کمک می شود.

نکته:

  • در برخی کشورها، علاوه بر برچسب، از سیستم های رتبه بندی دیگری مانند ستاره یا قطره آب نیز برای نشان دادن راندمان انرژی لوازم برقی استفاده می شود.
  • مصرف کنندگان می توانند با مراجعه به وب سایت های سازمان های مربوطه، اطلاعات کاملی در مورد این برچسب و نحوه خواندن آن بدست آورند.

صرفه جویی در مصرف انرژی

اطلاعات برچسب انرژی ساختمان

  1. علامت استاندارد
  2. عنوان برچسب با ذکر نوع کاربر غالب
  3. رتبه بازده انرژی ساختمان
  4. تاریخ آغاز بهره برداری از ساختمان
  5. دوره ارزیابی
  6. مصرف حامل های انرژی ساختمان برحسب متر مکعب/ کیلو وات ساعت
  7. شاخص مصرف ویژه انرژی اولیه ساختمان یا Eactual برچسب کیلو وات ساعت بر مترمربع در ساعت
  8. شاخص مصرف ویژه انرژی اولیه ساختمان ایده آل برچسب کیلو وات ساعت بر متر مربع در ساعت
  9. نسبت انرژی ساختمان
  10. مساحت اعیان ساختمان برحسب متر مربع
  11. مساحت مفید ساختمان برحسب متر مربع
  12. شهر محل استقرار ساختمان
  13. نیاز غالب و درجه انرژی سالانه شهر
  14. نشانی
  15. کد پستی
  16. شناسه ملی ساختمان
  17. شماره برچسب
  18. تاریخ اعتبار برچسب

بهینه سازی مصرف انرژی

 تعیین معیار مصرف انرژی در ساختمان های اداری

هدف از تدوین این استاندارد، تعیین معیار مصرف انرژی و دستورالعمل این برچسب برای ساختمان های غیر مسکونی اداری است. این استاندارد برای تمامی ساختمان های غیر مسکونی اداری موجود درحال بهره برداری کاربرد دارد.

با توجه به استفاده از حامل های انرژی مختلف در ساختمان ها، مناسب ترین روش برای تعیین شاخص مصرف ویژه انرژی یک ساختمان، محاسبه انرژی اولیه است که بر اساس حامل های انرژی حرارتی و الکتریکی مصرفی تعیین می شود.

یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مصرف انرژی ساختمان، شرایط آب و هوایی منطقه جغرافیایی و گونه بندی درجه انرژی سالانه شهر محل استقرار ساختمان است. عواملی مانند دما هوا، رطوبت نسبی، تابش خورشید، سرعت باد و میزان ارتفاع از سطح دریا بر مصرف انرژی ساختمان اثر می گذارد.

در این استاندارد گونه بند درجه انرژی سالانه شهرهای محل استقرار ساختمان ها باید مطابق با پیوست الف استاندارد ملی ایران شماره 35295-3 تعیین شود و برای شهرهایی که در این مرجع وجود ندارد، باید از اطلاعات نزدیکترین شهر موجود در این مرجع استفاده نمود.

در صورتی که بیش از 25 درصد مساحت مفید ساختمان، دارای کاربری غیر اداری باشد. و استاندارد معیار مصرف انرژی برای آن کاربر غیر اداری وجود نداشته باشد، تا زمانی که برای بخش ها غیر اداری آن، کنتور مستقل برق و گاز نصب نشود. یا برای کاربری غیر اداری آن، استاندارد معیار مصرف انرژی تدوین نشده باشد، به آن ساختمان برچسب تعلق نخواهد گرفت.
برای ساختمان های دارای کنتور مشترک برق یا گاز یا هر دو با سایر ساختمان ها، تا زمان نصب کنتور مستقل برای هر ساختمان به صور مجزا، برچسب انرژی ساختمان در صورت درخواست مشترکین باید به صورت یک برچسب واحد با احتساب مصارف انرژی کلیه ساختمان ها دارای کنتور مشترک و تجمیع مساحت مفید آنها صادر شود و در صورت عدم درخواست مشترکین، به هیچ یک از ساختمان ها برچسب تعلق نخواهد گرفت.

 

مصرف انرژی

معیار مصرف انرژی طبق استاندارد ملی ایران در ساختمان های آموزشی و مدرسه

شاخص مصرف ویژه انرژی اولیه در یک ساختمان غیر مسکونی آموزشی- مدرسه موجود درحال بهره برداری ، بدون در نظر گرفتن مساحت بخش های آموزشی و غیر آموزشی، باید بر مبنای مساحت مفید کل ساختمان محاسبه شود.

برای تعیین شاخص مصرف انرژی اولیه ساختمان، ابتدا باید میزان مصرف ساختمان در هر یک از سه سال دوره ارزیابی را بر مبنای قبوض انرژی و حواله ها صادر شده توسط مراجع ذیصلاح قانونی محاسبه و چک لیست اطلاعات ساختمان را مطابق پیوست تکمیل نمود.

برچسب انرژی ساختمان تنها به ساختمان هایی تعلق می گیرد که رتبه بازده انرژی آن ها یکی از رتبه های A تا G باشد و در غیر اینصورت به ساختمان، برچسب تعلق نمی گیرد. رتبه بازده انرژی ساختمان بر اساس نسبت انرژی و درجه انرژی سالانه شهر محل استقرار آن، تعیین می گردد.

برای اطلاع بیشتر از بازرسی معیار مصرف انرژی و نحوه ساز و کار آن به این منبع مراجعه نمایید.

برچسب انرژی ساختمان

 

سخن آخر 

بهینه سازی مصرف انرژی یکی از شاخصه های مهم در کنترل مصرف انرژی، در کل کشور می باشد. از این رو برای بازرسی و صرفه جویی، برچسب های انرژی در مکان و وسایل مورد نظر نصب می شود.

شرکت دیدبان سنجش امیر کبیر یکی از شرکت های بازرسی می باشد که در این زمینه فعالیت دارد. و تمامی این بازرسی ها را طبق استاندارد های لازم کشوری و در چار چوب قوانین و مقررات برای ساختمان های مذکور انجام می دهد. برای ارتباط با مشاورین این مجموعه کافیست با شماره هایی که در سایت درج شده است تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *